image I shfaqi gratë si lopë në reklamë, kompania kërkon falje (VIDEO) - Sinjali

I shfaqi gratë si lopë në reklamë, kompania kërkon falje (VIDEO)

news image

Marka më e madhe e qumështit në Korenë e Jugut është detyruar të kërkojë falje për një reklamë që përshkruan gratë si lopë.

Videoja e Seoul Milk tregon një burrë duke filmuar fshehurazi një grup grash në një fushë, të cilat më vonë kthehen në lopë.

Pasi u përball me një reagim publik, kompania hoqi promovimin nga YouTube, por që atëherë ajo është bërë virale pasi është ri-ngarkuar nga përdoruesit e internetit, raporton BBC.

Disa e krahasuan sjelljen e burrit edhe me “molka”, praktikë e paligjshme e filmimit fshehurazi të njerëzve.

“Ne kërkojmë falje sinqerisht për të gjithë ata që nuk ndiheshin rehat me reklamën e qumështit të lëshuar më 29 muajin e kaluar,” tha kompania e Seoul Milk Seoul Dairy Cooperative në një kërkim falje të postuar në internet.

A scene from an advertisement for Seoul Milk. The 52-second video begins as a male explorer with a camera wanders through the mountains.

“Ne po e pranojmë këtë çështje seriozisht dhe do të bëjmë një rishikim të brendshëm dhe do të bëjmë kujdes të shtuar për të parandaluar incidente të ngjashme që të ndodhin në të ardhmen. Ne përulim kokën për të kërkuar falje”, shtoi ai.

Reklama kundërthënëse ka nxitur një debat kombëtar për seksizmin dhe çështjet e ndjeshme gjinore, por kritikat nuk u kufizuan vetëm te paraqitja e grave si lopë./GazetaSinjali/


Shpërndaje artikullin