image Hovenier: Romët kosovarë të kenë qasje të barabartë në arsim dhe punësim - Sinjali

Hovenier: Romët kosovarë të kenë qasje të barabartë në arsim dhe punësim

news image

Ambasadori Jeff Hovenier në Ditën Ndërkombëtare të Romëve ka thënë se mbetet punë për t’u bërë në luftimin e diskriminimit dhe stereotipizimit, duke siguruar që romët kosovarë të kenë qasje të barabartë në arsim, punësim dhe shërbime qeveritare.

“Këtë Ditë Ndërkombëtare Romëve, i nderuar të festoj trashëgiminë e pasur kulturore të komunitetit rom përkrah liderëve nga Roma Versitas Kosovo Program në Plementinë. Mbetet puna për të luftuar diskriminimin dhe stereotipizimin, duke siguruar që romët kosovarë të kenë qasje të barabartë në arsim, punësim dhe shërbime qeveritare”, thuhet në një postim të Ambasadës Amerikane në Kosovë.

/GazetaSinjali/


Shpërndaje artikullin