image Hill për takimin e sotëm: Nuk pres rezultat të menjëhershëm, e rëndësishme të realizohet Asociacioni

Politikë

Hill për takimin e sotëm: Nuk pres rezultat të menjëhershëm, e rëndësishme të realizohet Asociacioni

news image

Ambasadori i Shteteve të Bashkuara të Amerikës në Serbi, Christopher Hill, ka deklaruar sot që takimi i sotëm në Bruksel është i rëndësishëm por se nuk pret rezultate të shpejta.

Hilli në Kragujevc u shpreh se BE-ja po punon shumë për të gjetur një zgjidhje që do të ishte e dobishme për të gjithë.

“Procesi i Brukselit e kërkon një kohë të gjatë dhe sigurisht nuk mund të kënaq ata që presin rezultat të kënaqshëm menjëherë,” – u shpreh ambasadori i ShBA-ve.

Por, Hilli përmendi edhe Asociacionin.

“Duhet të them se nga pikëpamja e ShBA-ve është shumë e rëndësishme që të arrihet dhe realizohet sa më parë Asociacioni i komunave serbe,” – shtoi ai, përcjell Kosovo-Online.

Më tej, z. Hill tha edhe se e sheh të lidhur ngushtë çështjen e dialogut me atë të agresionit rus në Ukrainë.

/GazetSinjali/