COVID-19

Të infektuar

1123

Të shëruar

847

Të vdekur

30

Kulturë/ Gjilani themelon Qendrën Kulturore Europiane

news image

Me rastin e shënimit të Ditës së Europës, Komuna e Gjilanit ka themeluar sot Qendrën Kulturore Europiane.

Secila e kësaj qendre do të jetë në objektin e bibliotekës, meqë ndërtimin e këtij objekti e ka mbështetur BE dhe komuna.

“Kjo qendër ka të fuzionuar bibiotekën regjionale Fan S. Noli, Galerinë e Qytetit, Muzeun e Qytetit, bibloteka e qytetit “Beqir Musliu” (në themelim), klubin e lexuesve të biblotekës “Agon Musliu”(në themelim) e aktivitetete e organizata joqeveritare me orientime europiane e kulturore”, thuhet në njoftimin e Zyrës për Informim të komunës.

Drejtoresha e Kulturës, Rinisë dhe Sporit, Deniza Limani, ka thënë se për shkak të pandemisë nuk kanë arritur ta përmbyllin pjesën formale, por ceromonia do të organizohet menjëherë pas pandemisë./GazetaSinjali/


Shpërndaje artikullin