image Dhimbja e qafës gjatë natës, ja si ta evitoni fare lehtë - Sinjali

Dhimbja e qafës gjatë natës, ja si ta evitoni fare lehtë

news image

Ditët kur zgjoheni të lodhur e me dhimbje të vazhdueshme të trupit, me siguri që i keni provuar. Veçanërisht dhimbjet e qafës, si një pjesë shumë delikate dhe e ndjeshme e trupit, mund të kthehen shumë shpejt në dhimbje kronike.

Shkaktarë mund të jenë faktorë nga më të ndryshmit, por për dhimbjen gjatë natës ka një shpjegim specifik nga ekspertët.

Çfarë e shkakton dhimbjen e qafës gjatë natës?


Sipas ekspertëve një nga armiqtë kryesorë të kësaj dhimbje është gjumi i keq i natës. Këtu përfshihet si pozicioni i fjetjes ashtu edhe jastëku që përdorni për të vendosur kokën. Disa nga pozicionet më të përhapura të fjetjes janë shumë të dëmshme për qafën, e sidomos për personat që kanë probleme me të. Kështu gjumi në vend që të kryejë funksion çlodhës, ndikon në tendosjen e lodhjen më të madhe të qafës.

Ja si ta evitoni këtë problem


Për të kuruar këtë problem specifik, mjekët këshillojnë që të ndiqni disa rregulla po aq specifike. Këtu përfshihet edhe të ndryshoni pak mënyrën tuaj të jetesës apo qëndrimit. Siç thamë, i pari renditet pozicioni i keq i fjetjes. Nëse flini me stomak poshtë dhe kokën e kthyer anash, atëherë duhet të ndërroni pozicionin menjëherë. Kjo sepse qafa juaj tendosët dhe sforcohet gjatë gjithë natës, pasi shtylla kurrizore nuk qëndron drejtë. Në vend të kësaj mundohuni të flini duke mbështetur shtyllën kurrizore mirë në krevat apo anash, gjithnjë në një pozicion të drejtë e të rehatëshëm.

Në mbajtjen e shtyllës kurrizore në mënyrën e duhur, ndikon pa dyshim edhe jastëku ku vini kokën. Mundohuni të mos e zgjidhni të fortë dhe shumë të fryrë, por të butë dhe shumë pak të lartë. Në këtë mënyrë do të ruani balancat e duhura mes kokës dhe trupit, dhe shtylla kurrizore do të qëndrojë drejtë. Mjekët këshillojnë përdorimin e jastëkëve të butë me sfungjer të posaçëm. /Gazeta Sinjali/


Shpërndaje artikullin