image Dërgohet në paraburgim personi që dyshohet se sulmoi seksualisht një të mitur në Ferizaj

Drejtësi

Dërgohet në paraburgim personi që dyshohet se sulmoi seksualisht një të mitur në Ferizaj

news image

Gjykata Themelore në Ferizaj, Departamenti për Krime të Rënda (DKR), ka aprovuar kërkesën e Prokurorisë Themelore të Ferizajt, për caktimin e masës prej një muaj paraburgim ndaj të pandehurit A.M., shtetas i Kosovës, për shkak të dyshimit të bazuar se ka kryer veprën penale ‘sulm seksual’, shkruan Gazeta Sinjali.

Gjyqtarja e procedurës paraprake e DKR, Kadrie Goga-Lubishtani, ka vërtetuar se ekziston dyshimi i bazuar mirë, se i pandehuri ka kryer veprën penale për të cilën dyshohet nga prokuroria e shtetit.

Po ashtu, sipas saj, janë përmbushur kushtet për caktimin e paraburgimit të përcaktuara me dispozitat e KPPRK-së, duke marrë parasysh peshën e veprës penale, mënyrën dhe rrethanat e kryerjes së saj.

Me këtë rast palët njoftohen se ankesa kundër këtij aktvendimi nuk e shtyn ekzekutimin e tij.

/Gazeta Sinjali/