image Çfarë ndodh me trupin tuaj teksa shikoni ekipin e zemrës duke humbur?

Këshilla/ Çfarë ndodh me trupin tuaj teksa shikoni ekipin e zemrës duke humbur?

news image

Çdo adhurues i futbollit e di që nuk është e lehtë kur shikon ekipin e tij se si humb.

Qoftë kur bërtet në televizor, nevrikoset, i heshtur shikon se si rrjeta tundet sërish dhe sërish, zëshëm shanë lojtarët, trajnerët dhe familjet e tyre, ndjenja nuk është e këndshme por mund të jetë edhe e rrezikshme.

Adhuruesit e ekipeve më të forta të cilat humbin kanë 29 për qind shanse më të mëdha për probleme serioze të zemrës në ditën e ndonjë ndeshjeje të rëndësishme, ka konstatuar një hulumtim.

Ata të cilët bëjnë tifozllëk për ekipin fitues kanë 20 për qind shanse më të vogla që të kenë sulm në zemër apo sulm në tru.

Hulumtimi i publikuar në Revistën e shkencave sportive ka konstatuar që sulmet kardiovaskulare mund të jenë të shkaktuara nga përpjekja e madhe mendore dhe emocionet turbulente, çfarë i përjetojmë derisa shikojnë ndeshjen vendimtare.

Gjithashtu, meshkujt të cilët gjatë ndeshjes pinë apo konsumojnë produkte duhani atë ditë ia shtojnë vetes rrezikun nga problemet me zemrën./Gazeta Sinjali/