image Çfarë është një mercenar?

Botë

Çfarë është një mercenar?

news image

Kemi dëgjuar shumë për grupin e mercenarëve Wagner dhe shefin e tyre, Yevgeny Prigozhin.

Por çfarë në të vërtetë është një mercenar?

E thënë thjesht, mercenarët janë njerëz që punësohen për të luftuar për para. Ata nuk janë pjesë e një ushtrie zyrtare.

Sipas OKB-së, është e paligjshme sipas ligjit ndërkombëtar përdorimi i mercenarëve në konflikt të armatosur.

Forcat mercenare janë të paligjshme në Rusi, por ato kanë qenë të rëndësishme në luftën e Rusisë në Ukrainë.

Në vitin 2022, Wagner Group u regjistrua si kompani dhe hapi një seli të re në Shën Petersburg. Ai Shtabi është bastisur sot.

/GazetaSinjali/