image Britania: Ligji i ri rus i thirrjes së ushtarëve sugjeron se Moska pret një konflikt të gjatë në Ukrainë

Botë

Britania: Ligji i ri rus i thirrjes së ushtarëve sugjeron se Moska pret një konflikt të gjatë në Ukrainë

news image

Një ligj i ri rus ka hequr një pengesë që ka lejuar disa burra të shmangin draftin dhe sugjeron që Moska parashikon një konflikt të gjatë në Ukrainë, thotë Ministria e Mbrojtjes e Mbretërisë së Bashkuar.

Vladimir Putin u raportua se kishte nënshkruar një projekt-ligj të premten për të krijuar një sistem dixhital draft, duke lehtësuar në masë të madhe mobilizimin e rusëve në ushtri dhe duke nxitur frikë të reja në vend mes luftës me Ukrainën.

Ministria e Mbrojtjes e Mbretërisë së Bashkuar tha në konferencën e saj të fundit të inteligjencës – postuar në Twitter – se sipas ligjit, autoritetet do të jenë në gjendje t’i shërbejnë dokumentet e thirrjeve në mënyrë elektronike, në vend të letrës, duke hequr një mënyrë për t’iu shmangur draftit.

Ministria tha:

“Me të dhënat e thirrjeve të individëve tani të lidhura në mënyrë dixhitale me shërbime të tjera online të ofruara nga shteti, ka të ngjarë që autoritetet të ndëshkojnë ata që shmangin tërheqjet duke kufizuar automatikisht të drejtat e punësimit dhe duke kufizuar udhëtimet jashtë vendit.”

Masat – të raportuara se do të hyjnë në fuqi më vonë gjatë vitit – nuk treguan në mënyrë specifike ndonjë valë të re të madhe të mobilizimit të detyruar, tha ai.

“Rusia, tani për tani, i jep përparësi një përpjekjeje për të rekrutuar trupa shtesë vullnetare. Megjithatë, masa është shumë e mundshme pjesë e një qasjeje afatgjatë për sigurimin e personelit pasi Rusia parashikon një konflikt të gjatë në Ukrainë.”

/GazetaSinjali/