image 'Avullimi' i afër 105 mijë eurove në SHSKUK, paraburgim për zyrtarin e IT-së
[wp-story id="814678"]

Drejtësi

‘Avullimi’ i afër 105 mijë eurove në SHSKUK, paraburgim për zyrtarin e IT-së

news image

Zyrtari i IT-së në Shërbimin Spitalor, Klinik dhe Universitar të Kosovës (ShSKUK), Leotrim Jahja ka përfunduar dje në prangat e Policisë, pasi dyshohet se ka keqpërdorur detyrën e tij në rastin e ‘avullimit’ të afër 105 mijë eurove në këtë institucion. Burimet e Sinjalit brenda Prokurorisë kanë bërë të ditur se pas kallëzimit penal dhe provave të siguruara, prokurori i çështjes ka hartuar kërkesën për paraburgim, e cila së shpejti do të dorëzohet në Gjykatën Themelore në Prshtinë.

Si u ‘avulluan’ afër 105 mijë euro brenda SHSKUK-së?

Të njëjtat burime kanë dhënë detaje se si për këtë rast të keqpërdorimit, ku Jahja si kryetar i komisionit kishte nënshkruar se ka pranuar pajisje, të cilat nuk u gjetën në depon e këtij institucioni, ani pse u paguan afër 105 mijë euro.

Sipas burimeve të Sinjalit, Jahja dyshohet se më 22 dhjetor të vitit 2020, duke e shfrytëzuar pozitën e tij, në cilësi të menaxherit të kontratës nuk i ka përmbushur detyrat e tij zyrtare, me qëllim të përftimit të kundërligjshëm të dobisë pasurore.

Ai dyshohet se ka përpiluar dhe nënshkruar një raport, në të cilin ka cekur se materiali i pranuar nga komisioni ka qenë në përputhshmëri me kontratën dhe të gjitha pajisjet janë montuar dhe janë në funksion të plotë, edhe pse ky raport ka qenë në kundërshtim me gjendjen faktike.

Kjo për shkak se projekti nuk ishte përfunduar dhe asnjë nga pajisjet nuk ka qenë funksionale. Kështu zyrtari Jahja buxhetit të QKUK-së i ka shkaktuar dëm material në shumën prej 104 mijë e 751 euro.

Burimet e Gazetës Sinjali po ashtu kanë njoftuar se tashmë Prokuroria Themelore në Prishtinë ka nxjerrë aktvendim për fillimin e hetimeve ndaj të dyshuarit Leotrim Jahja dhe Egzon Hajzerajt e Ylber Krasniqit, që ishin pjesë e komisionit, që nënshkroi raportin në fjalë dhe i shkaktoi dëm buxhetit të këtij institucioni shëndetësor.

Shënim: Personat e apostrofuar në këtë artikull prezumohen të pafajshëm derisa fajësia e tyre të mos provohet me vendim të formës së prerë nga gjykata.

/GazetaSinjali/