image Arrestohet kryetari i Komunës së Kllokotit, nën dyshimet për dallavere me vota

Siguri

Arrestohet kryetari i Komunës së Kllokotit, nën dyshimet për dallavere me vota

news image

Prokuroria Speciale ka njoftuar se është arrestuar Kryetari i Komunës së Kllokotit, Bozhidar Dejanovic, nën dyshimet për dallavere me vota në zgjedhjet e 14 shkurtit, shkruan Gazeta Sinjali.

Prokuroria Speciale e Republikës së Kosovës, njofton opinionin publik se sot ka ekzekutuar Urdhrin e Gjyqtarit të procedurës paraprake, për kontrollimin e Objekteve të Komunës së Kllokotit, në lidhje me një hetim që është duke zhvilluar ndaj Kryetarit të Komunës, të pandehurit Bozhidar Dejanovic, nën dyshimin se ka kryer veprën penale “Cenim i përcaktimit të lirë të votuesve” e paraparë dhe sanksionuar me nenin  210  të Kodit Nr. 06/L-074 Penal të Republikës së Kosovës.

 “Mbi këtë bazë, me vendim të prokurorit të çështjes u vendos ndalimi dhe arrestimi i të pandehurit, Bozhidar Dejanovic, për 48 orë, dhe brenda afati ligjor do të paraqitet para Gjyqtarit të procedurës Paraprake”, thuhet në njoftim.  /Gazeta Sinjali/