image Anadolu: Erdogan bie nën 50%

Evropë

Anadolu: Erdogan bie nën 50%

news image

Hendeku midis dy kandidatëve kryesorë vazhdon të ngushtohet pasi më shumë vota të qyteteve të mëdha – në përgjithësi favorizojnë kandidatin e opozitës Kemal Kılıçdaroğlu – vijnë, por agjencitë turke të lajmeve ende raportojnë shifra shumë të ndryshme.

Agjencia shtetërore e lajmeve, Anadolu, po raporton se më shumë se 89% e votave janë numëruar. Ajo ka Presidentin Rexhep Tajip Erdogan me 49.9% – në mënyrë thelbësore, nën 50% të nevojshme për të shmangur një balotazh – dhe Kiliçdaroglu me 44.3%.

Agjencia private Anka raporton se deri më tani janë numëruar më pak se 80% e votave. Ajo ka Erdoganin me 48.5% dhe Kemal Kılıçdaroğlu me 45.7%.

/GazetaSinjali/