image 11 këshillat për sukses nga Bill Gates, që nuk ua mëson shkolla
[wp-story id="814678"]

Këshilla/ 11 këshillat për sukses nga Bill Gates, që nuk ua mëson shkolla

news image

Bill Gates e ka pranuar se nuk ka qenë i jashtëzakonshëm në shkollë dhe ka qenë djaloshi që gjërat i ka kryer në minutën e fundit në shkollë.

Më poshtë ai i ka ndarë disa këshilla për sukses, të cilat nuk jua mëson shkolla.

1: Jeta nuk është e drejtë – më mirë e keni të mësoheni shpejt me këtë fakt.

2: Bota pret që të arrini diçka PARA se të ndiheni mirë për vetveten.

3: NUK do t’i bëni 90,000 dollarë në vit menjëherë pas shkollës së mesme. Mos e ëndërroni këtë.

4: Nëse mendoni se mësuesi është i vështirë, prisni derisa ta keni një shef.

5: Rrotullimi i hamburgerëve nuk është nën dinjitetin tuaj. Gjyshërit tuaj e kanë pasur një fjalë tjetër për rrotullimin e hamburgerëve – ajo fjalë ka qenë mundësi.

6: Nëse e dreqosni, nuk e kanë fajin prindërit, prandaj mos u lavdëroni apo ankoni për gabimet – mësoni nga to.

7: Duhet të mësoheni të thoni JO dhe të shmangni aktivitete të parëndësishme

8: Ndoshta shkolla u ka dhënë fund fituesve e humbësve, por jeta JO

9: Jeta nuk është siç e mendoni. Ju nuk e keni verën pushim dhe pak punëtorë janë të interesuar t’ju ndihmojnë “ta gjeni veten”. Bëjeni këtë në kohën tuaj.

10: Televizioni nuk është jeta reale. Në jetën reale, njerëzit duhet të ikin nga kafenetë dhe të shkojnë në punë.

11: Silluni mirë me ata që mësojnë. Shanset janë se do të përfundoni duke punuar për një të tillë.