image ​MSh aprovon dozën e tretë të vaksinës anti-COVID për grup-moshën 12+

Shëndetësi

​MSh aprovon dozën e tretë të vaksinës anti-COVID për grup-moshën 12+

news image

Ministria e Shëndetësisë ka bërë të ditur se ka aprovuar dhënien e dozës së tretë të vaksinës kundër COVID-19 edhe për grup-moshën 12+ vjeçare, për personat të cilët kanë marrë dozën e dytë të vaksinës kundër COVID-19, së paku pesë muaj më parë.

Sipas një komunikate të MSh-së, deri tani vaksinimi me dozën e tretë ka qenë i lejuar për personat e moshës mbi 18+, derisa grupmosha 12-17 vjeç ka mundur të vaksinohet vetëm me dozën e parë dhe të dytë.

“Vaksinimi kundër COVID-19 vazhdon të kryhet në njësitë e vaksinimit në kuadër të Kujdesit Parësor Shëndetësor nëpër komunat e Kosovës. Ministria e Shëndetësisë u bën thirrje qytetarëve që të vaksinohen pa asnjë rezervë, sepse ditëve të fundit është shënuar rritje e rasteve të reja me COVID-19, ndërsa vaksinimi është dëshmuar të jetë mënyra më e mirë dhe më efikase për të parandaluar infeksionin nga COVID-19, format e rënda të sëmundjes dhe vdekjet nga COVID-19”, thuhet në komunikatë.

/GazetaSinjali/