image ​CNN: 51% e votuesve të pakënaqur me mënyrën se si SHBA po merret me COVID-19 - Sinjali

​CNN: 51% e votuesve të pakënaqur me mënyrën se si SHBA po merret me COVID-19

news image

Sipas CNN, sondazhet midis votuesve në zgjedhjet e sotme presidenciale në SHBA treguan se çështja më e rëndësishme për amerikanët është ekonomia ose 34 për qind e të anketuarve.

E pesta është pabarazia racore në radhë të parë, çështja e koronavirusit është më e rëndësishmja për 18% të votuesve, dhe 11% zgjedhin sigurinë ose shëndetin.

Në të njëjtën kohë, pak më shumë se gjysma (52%) zgjedhin të parandalojnë përhapjen e virusit gjatë rimëkëmbjes së ekonomisë (48%).

Nga ana tjetër, 51 për qind nuk janë të kënaqur me mënyrën se si Amerika po merret me koronavirusin.

Ndryshe, France24 përkujton se votuesit amerikanë nuk zgjedhin presidentin e tyre direkt.

Në vend të kësaj, përfaqësuesit e thirrur zgjedhës kanë fjalën e fundit se kush shkon në Shtëpinë e Bardhë. Në total, ka 538 prej tyre në kolegjin zgjedhor.

Numri nga secili shtet ndryshon në varësi të popullsisë. Është një sistem që disa herë ka rezultuar i diskutueshëm pasi një kandidat nuk ka nevojë domosdo nga shumica e votave kombëtare për të siguruar shumicën e zgjedhësve.

Ky ishte rasti në vitin 2016, kur Donald Trump humbi votën e popullit, por mposhti Hillary Clinton në Shtëpinë e Bardhë. /Gazeta Sinjali/


Shpërndaje artikullin