image Zjarrfikësit kroatë të tmerruar me aksidentin në Slavonski Brod: Pamë skena të tmerrshme

Rajon

Zjarrfikësit kroatë të tmerruar me aksidentin në Slavonski Brod: Pamë skena të tmerrshme

news image

Për zjarrfikësit kroatë, pas aksidenteve të tmerrshme si dalja nga autostrada e autobusit nga Kosova afër Slavonski Brod, e cila i mbyti 10 persona, nuk ka ndihmë të organizuar profesionale psikologjike.

Komandanti i zjarrfikësve të rajonit të Slavonski Brod, Ivan Vuleta dhe zëvendëskomandanti, Mario Tonçek i thanë RTL se kur mbërritën në vendin e ngjarjes, panë një skenë të tmerrshme.

“Raporti i parë ishte se një autobus ishte kapluar nga zjarri, por kur arritëm në vendin e ngjarjes pamë që zjarri i vogël ishte shuar, gjetëm një skenë të tmerrshme, shumë të plagosur dhe shumë të vdekur. Ekipet tona që dolën në vendin e ngjarjes kërkuan menjëherë ndihmë nga JVP. Duke pasur parasysh afërsinë e njësisë, ajo erdhi shpejt”, tha Tonçek dhe shtoi se ata menjëherë filluan t’i tërheqin trupat.

Skenat definitivisht nuk janë për të gjithë, ato janë traumatike, të rënda, si për pasagjerin ashtu edhe për shpëtimtarin. Asgjë nuk mund t’ju përgatisë për skena të tilla”, tha Tonçek dhe shtoi se ai nuk mban mend aksident më të rëndë sesa ky.

Komandanti Vuleta, ndërkaq, shpjegoi se nuk ka ndihmë të organizuar profesionale psikologjike për zjarrfikësit kroatë pas aksidenteve të tilla.

“Megjithëse do të ishte mirë nëse do të kishte një shërbim që do të reagonte menjëherë pas ngjarjeve të tilla, të cilët do të vinin, do të bënin gjithçka të nevojshme me të gjitha shërbimet e urgjencës, është një situatë stresuese dhe një ndihmë e tillë do të ishte e dobishme”, tha Vuleta.

Ai shtoi se do të fliste me të 12 zjarrfikësit dhe do të shihte se si ndiheshin ata pas ndërhyrjes në këtë aksident të tmerrshëm.

“Në shërbimin tonë, pas ndërhyrjeve të tilla, ne bëjmë analiza. Do t’i kushtojmë vëmendje të veçantë ngjarjes dhe stresit të tmerrshëm që ata e përjetuan, bisedojmë me ta dhe, nëse është e nevojshme, kërkojmë ndihmë. Duke marrë parasysh përvojën dhe sa kohë jam këtu, nuk mendoj se do të jetë e nevojshme”, tha Vuleta. /GazetaSinjali/