image Vjosa Osmani: Për herë të parë, Kosova kishte qeveri që në program kishte padinë kundër Serbisë

Kosovë

Vjosa Osmani: Për herë të parë, Kosova kishte qeveri që në program kishte padinë kundër Serbisë

news image

Kryetarja në detyrë e Kuvendit të Kosovës ka publikuar një shkrim hsitorinë e një djali 10 vjecar nga masakra e Gjakovës.

Osmani ka shkruar se qeveria Kurti ishte qeveria e parë e cila e kishte në Programin e saj Qeverisës padinë për gjenocid kundër Serbisë. Ajo ka thënë se kjo qeveri që u rrëzua ishte e para e cila fliste para botës për vuajtjen e fëmijëve gjatë luftës dhe që kërkonte drejtësi.

“Për herë të parë, Kosova kishte Qeveri që në Programin e saj kishte edhe përgatitjen e Padisë për gjenocid kundër Serbisë. Për herë të parë, Kosova kishte institucione që flisnin para gjithë botës për vuajtjen e fëmijëve gjatë luftës dhe kërkonte drejtësi për ta dhe insistonte që nuk ka paqe pa drejtësi. Ta kujtojmë këtë sot e çdo ditë, përderisa përkujtojmë fëmijët e vrarë, masakruar e të djegur për së gjalli, në Gjakovë e anekënd Kosovës”, ka shkruar Osmani.

https://www.facebook.com/VjosaOsmaniMP/posts/1639717409523850?__xts__[0]=68.ARADWBiylGw3U2LfAuc8VbuFPzdRKR35npvIgjO9hGrOnsFtJvetyx6R7MGFJW1jXS8QyocENbIQEfL-5lJdGZ0uSVP2kYg6J9dkzKIucB-u9Z8PVieCHgyUcfh4IMgXuP14RsnhBYbR6VUkSXQKXoIUBYTbMO4gv5BInlKg8c3a1Zy9ohRYjKcO1gfym6f2aReGQ-Er8T368O_r9bVj3VDZf9bhZYjKuJrWJihASiBBxLQS4cIwRAicGzD_JSiohT4fLxrwQMBIIw7okn6gAIR_ezPtBjMf6Jh8Nd-uKSbJCEa8LxLWIUUxrsZEt74-113BxS8zAtAKGJJm_Cu7eItZ8g&__tn__=-R