image Vetëvritet një nxënës në Shkup
[wp-story id="814678"]

Rajon

Vetëvritet një nxënës në Shkup

news image

Është vetëvrarë një nxënës nga gjimnazi “Korçagin” në Shkup, ka shkruar në Facebook, Mimoza Ristova, profesoreshë nga Instituti i Fizikës, duke u bërë thirrje autoriteteve që të marrin masa dhe t’i ndihmojnë nxënësit, disa prej të cilëve po përballen me trauma psikologjike.

Ristova shkruan se gjimnazisti pasi ka marrë notat e ka dënuar veten.

“Të organizohen trajnime për mësuesit që të mësojnë se si të sillen me adoleshentët, depresioni i të cilëve është rritur në një përqindje të madhe për shkak të pandemisë Covid”, thuhet ndër të tjera në postimin e Ristovas.

Profesoresha njofton se varrimi u bë sot dhe se “ai tregoi konkretisht pse u vetëvra në momentin e vetëvrasjes, menjëherë pas marrjes së dëftesës”.

Ajo shton se ky lajm i trishtë le të vërë në lëvizje mekanizmat, nëse ekziston shteti në vend të barutit të qelbur mafioz.

/GazetaSinjali/