image Vetëm kaq pak ditë duhet të punosh në Zvicër për të blerë iPhone 15

Telefona

Vetëm kaq pak ditë duhet të punosh në Zvicër për të blerë iPhone 15

news image

Apple ka lansuar të martën në mbrëmje sipas kohës lokale serinë e re të iPhoneve, iPhone 15 dhe Apple Watch 9, teksa seria e re është e disponueshme në katër versione: iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro dhe iPhone 15 Pro Max.

Çmimet fillestare të iPhone 15 janë si në vijim:

iPhone 15: Duke nisur nga 799 dollarë (çmim i pandryshuar nga seria e kaluar)

iPhone 15 Plus: Duke nisur nga 899 dollarë (çmim i pandryshuar)

iPhone 15 Pro: Duke nisur nga 1,099 dollarë (100 dollarë më shtrenjtë)

iPhone 15 Pro Max: Duke nisur nga 1,299 dollarë (200 dollarë më shtrenjtë)

Ndërsa, bazuar në Indeksin e iPhone 2023 duke krahasuar pagat mesatare të shteteve dhe çmimet lokale të iPhone 15, u bë e ditur se sa duhet të punojnë banorët e vendeve të ndryshme të botës, për të arritur blerjen e iphonit më të ri në treg.

Indeksi i iPhone 2023, bazuar në të ardhurat aktuale, tregon se Zvicra zë vendin e parë me më së paku ditë pune për arritjen e blerjes së këtij iPhohe.

Amerika zë vendin e dytë me 5.2 ditë pune për të blerë iPhonin e ri, para Australisë, Singaporit e Danimarkës. Turqia qëndron më së keqi në këtë aspekt.

Për të siguruar një iPhone 15, në Turqi duhet të punosh më shumë se 4 muaj, bazuar në të ardhurat mujore.

/GazetaSinjali/