image UNICEF: 2 milionë fëmijë kanë ikur nga Ukraina, me më shumë se 100 të vrarë - Sinjali

UNICEF: 2 milionë fëmijë kanë ikur nga Ukraina, me më shumë se 100 të vrarë

news image

Rreth dy milionë fëmijë tani janë detyruar të ikin nga Ukraina duke përbërë gjysmën e të gjithë refugjatëve nga lufta – tha të mërkurën Fondi i Kombeve të Bashkuara për Fëmijët.

Më shumë se 1.1 milionë persona kanë mbërritur vetëm në Poloni, me qindra mijëra në vendet e afërta si Rumania, Moldavia, Hungaria, Sllovakia dhe Republika Çeke.

UNICEF paralajmëroi për një rrezik të shtuar të shfrytëzimit dhe trafikimit për fëmijët që ikin nga dhuna. Në një përpjekje për të shuar këto rreziqe, agjencia e OKB-së po rrit “Pika blu”, të cilat janë hapësira të sigurta me një ndalesë për familjet që udhëtojnë. 

Më shumë se 100 fëmijë janë vrarë në konflikt, shtoi UNICEF, me më shumë se 130 të plagosur. 

Më shumë se 2.5 milionë fëmijë janë zhvendosur brenda Ukrainës, sipas UNICEF.

/GazetaSinjali/


Shpërndaje artikullin