image Të paktën 1,362 fëmijë në Turqi u ndanë nga prindërit e tyre pas tërmetit

Botë

Të paktën 1,362 fëmijë në Turqi u ndanë nga prindërit e tyre pas tërmetit

news image

Të paktën 1,362 fëmijë në Turqi u ndanë nga prindërit e tyre pas një tërmeti masiv që goditi një javë më parë, sipas ministrit të vendit të Familjes dhe Shërbimeve Sociale Derya Yanik.

Deri më sot, 369 janë ribashkuar me familjet e tyre, tha ministri. 792 fëmijë të tjerë janë në spitale dhe 201 fëmijë janë në “institucione të lidhura me ministrinë tonë”.

Yanik tha se 291 nga fëmijët mbeten të paidentifikuar – dhe hapi i parë është të kuptojmë se cilët janë ata, në mënyrë që të mund të ribashkohen me çdo pjesëtar të familjes që është ende gjallë.

“Pasi të kemi identifikuar fëmijët tanë, por kemi gjetur se ata kanë humbur anëtarët e familjes së tyre dhe duhet të vendosen nën kujdesin e shtetit, atëherë me siguri mund t’i lejojmë ata të hyjnë në kontakt me familjet që tashmë janë të njohura për sistemin e rregullt të kujdestarisë.” tha Yanik.

/GazetaSinjali/