image Situatë e rëndë në spitalet e vendit: Listë e gjatë e barnave në mungesë, s’ka as paracetamol e morfinë

Shëndetësi

Situatë e rëndë në spitalet e vendit: Listë e gjatë e barnave në mungesë, s’ka as paracetamol e morfinë

news image

Qytetarët asnjëherë nuk kanë marrë trajtimin e duhur, e mungesa e barnave esenciale në spitalet tona ua ka vështirësuar edhe më tepër këto shërbime.

Së fundi nga Shërbimi Spitalor Klinik Universitar i Kosovës kanë njoftuar se drejtoria e ShSKUk-së ka vendosur të bëjë publike listën e kompanive farmceutike të cilat kanë bërë vonesa në furnizim me barna dhe material shpenzues, përkundër kontratave të lidhura me ShSKUK-në.

“Të gjitha këto kompani. janë trajtuar sipas Ligjit të Prokurimit Publik, duke u gjobitur për vonesat”, thuhet në njoftim, përcjell Sinjali.

Po ashtu në këtë njoftim janë publikuar edhe listat e produkteve për të cilat ShSKUk është në mungesë, e për të cilat thuhet se ka pasur procedura të hapura të prokurimit, por se nuk ka pasur ofertues.

Postimi i plotë:

Të nderuar qytetarë dhe pacientë

Me qëllim të rritjes së transparencës dhe informimit saktë dhe të drejt, drejtoria e Shërbimit Spitalor Klinik dhe Universitar e Kosovës, ka vendosur të bëjë publike listën e kompanive farmaceutike të cilat kanë bërë vonesa në furnzim me barna dhe material shpenzues, përkundër kontratave të lidhura me ShSKUK.

Të gjitha këto kompani, janë trajtuar sipas Ligjit të Prokurimit Publik, duke u gjobitur për vonesat.

Po ashtu, po e publikojmë listën me produktet që janë në mungesë, e për të cilat ka pasur procedura të hapura të prokurimit, por nuk ka pasur ofertues.

/GazetaSinjali/