image Situata me Covid-19, Qeveria e Serbisë hap konkurs për mjekë që do të shërbejnë në Kosovë
[wp-story id="814678"]

Rajon

Shëndetësi/ Situata me Covid-19, Qeveria e Serbisë hap konkurs për mjekë që do të shërbejnë në Kosovë

news image

Me arsyetimin për të luftuar përhapjen e pandemisë Covid-19, institucionet shëndetësore të Serbisë kanë njoftuar se do të punësojnë për një periudhë të pacaktuar punonjës të nevojshëm shëndetësor (mjekë të ilaçeve dhe infermierë-teknikë), të cilët janë dedikuar për në Kosovë.

E ashtuquajtura, zyrë për Kosovën në qeverinë e Serbisë u ka bërë thirrje sot mjekëve, infermierëve dhe teknikëve të papunë që të aplikojnë për një thirrje për pranim në punë të shpallur nga Ministria serbe e Shëndetësisë.

Sipas konkursit të publikuar, kjo zyrë ka shpallur konkurs shpallur për 75 mjekë dhe 200 infermierë dhe teknikë.

Sipas një njoftimi në faqen e internetit të Zyrës, sipas urdhrit të Ministrit të Shëndetësisë, 45 mjekë dhe 120 infermierë – teknikë do të punësohen në punësimin e përhershëm të Qendrës Shëndetësore në Mitrovicën Veriore, Qendrën Shëndetësore në Gjilan 15 mjekë dhe 40 infermierë – teknikë dhe Qendra Spitalore Klinike Prishtinë me seli në Graçanicë 15 mjekë dhe 40 infermierë – teknikë.

Po sipas kësaj zyreje, konkursi është i hapur deri të hënën, 27 Prill. /GazetaSinjali/