image Sinani thotë se BE po përdor standarde të dyfishta: Pse s'reagojnë ndaj spastrimit të shqiptarëve në Luginë?

Politikë

Sinani thotë se BE po përdor standarde të dyfishta: Pse s’reagojnë ndaj spastrimit të shqiptarëve në Luginë?

news image

Këshilltarja e kryeministrit, Albin Kurti për Luginën e Preshevës, Ardita Sinani, tha se BE përdor standarde të dyfishta, kur është fjala për serbët e Kosovës si dhe shqiptarët në Luginë.

Ajo u shpreh se “BE-ja lehtësisht bën thirrje që çështjet e brendshme si mbyllja e strukturave paralele të Serbisë në Kosovë dhe zbatimi i Kushtetutës së Kosovës për përdorimin e valutës së EURO-s të jenë pjesë e diskutimeve e temave të dialogut në Bruksel”, teksa adresoi dhe dy pyetja.

“Por kur bëhet fjalë për Serbinë, duket se vlejnë standarde tjera. Për shembull, pse asnjëherë nuk e dëgjuam të njëjtën thirrje nga BE-ja për çështjen e pasivizimit të adresave dhe spastrimit etnik administrativ të shqiptarëve nga Serbia në Luginë?

Apo për mospërmbushjen e marrëveshjeve të miratuara prej saj për Luginën e Preshevës, siç janë: integrimi, rimëkëmbja e shpejtë ekonomike, kthimi i popullatës së zhvendosur dhe çmilitarizimi i rajonit nga ana e njësive speciale të sigurisë?”, pyeti këshilltarja e kryeministrit Kurti.

/GazetaSinjali/