COVID-19

Të infektuar

10988

Të shëruar

6616

Të vdekur

373

Shumë kompani presin që Facebook-u duhet të ndryshojë

news image

Drejtori i Përgjithshëm i Anti-Shpifjes së Lidhjes dhe Drejtori, Jonathan Greenblatt thanë se Facebook duhet të ndryshojë.

Si rezultat i kësaj, shumë kompani që morën pjesë në fushatë do të zgjasin bojkotin e tyre në muajin tjetër, tha Greenblatt, duke përmendur se ai pret që “lëvizja të bëhet më e madhe dhe më e gjerë”.  

Fushata tërhoqi shpejtë mbështetje nga mbi 1.000 mijë kompani, përfshirë Disney, Coca Cola, Starbucks dhe McDonalds, duke u zotuar të qëndrojnë larg Facebook-ut dhe Instagram-it.

Fillimisht, Facebook-u i rezistoi presionit nga bojktoi, ndërsa më vonë iu përgjigj kërkesave të fushatës duke njoftuar se do të punësojë një ekzekutiv të të drejtave civile për të krijuar një ekip për studimin e paragjykimeve algoritmike.

Ndërsa, Drejtori i Përgjithshëm i Facebook-ut, Mark Zuckerberg adresoi çështjet e dezinformatave në seancën dëgjimore antitrust të Komitetit Gjyqësor të Shtëpisë. /Gazeta Sinjali/


Shpërndaje artikullin