image Shtëpitë rrezikojnë të bien në det, mbyllet plazhi në Britani

Botë

Shtëpitë rrezikojnë të bien në det, mbyllet plazhi në Britani

news image

Një plazh në Norfolk, Britani është mbyllur për shkak të erozionit dhe rrezikut të rënies së shtëpive në det, ka thënë ekuipazhi i varkës së shpëtimit Hemsby.

Në një postim në Facebook, shërbimi i pavarur vullnetar i varkës së shpëtimit, i cili nuk është i lidhur me Institutin Kombëtar Mbretëror të varkës së shpëtimit, tha se plazhi Hemsby Gap ka pësuar dëme “të konsiderueshme” për shkak të erërave dhe baticave të larta.

Ekipi ishte i shqetësuar se baticat e larta mund të rezultojnë në humbje nga dunat dhe tha se është bërë një rrezik.

Shërbimi vullnetar i varkës së shpëtimit shtoi se zona u bë një kërcënim për publikun për shkak të paqëndrueshmërisë së rërës, duke bërë që ata ta mbyllin atë nga publiku.

“U konsiderua si një rrezik i tepërt për sigurinë publike nga varka e shpëtimit, dhe kështu u mor vendimi për të mbyllur përkohësisht pikën e hyrjes në plazh për të shmangur mundësinë e lëndimit për shkak të shembjes së mëtejshme,” thanë ata në postim.

Hemsby Lifeboat falënderoi anëtarët e publikut për mbështetjen në këtë çështje, pavarësisht masave që kufizojnë lëvizjet e tyre.

“Shpresojmë që kjo masë paraprake të mbetet, dhe plazhi do të hapet sërish sapo zona të jetë e sigurt. Ne kemi një plazh të rrezikshëm.”

Përsëritja e skenave shkatërruese

Në vitin 2018, shtëpitë në Hemsby u evakuuan nga frika se ato gjithashtu mund të përfundonin në det.

Shtëpitë gjithashtu u dëmtuan dhe përfunduan në det kur valët e baticës goditën Britaninë në vitin 2013. Shtëpitë që ishin ndërtuar në një shkëmb, u shembën kur niveli i detit u rrit.

/GazetaSinjali/