image Qeveria urdhëron bankat që të mos u kërkojnë qytetarëve t'i paguajnë këstet e kredisë - Sinjali

Masa/ Qeveria urdhëron bankat që të mos u kërkojnë qytetarëve t’i paguajnë këstet e kredisë

news image

Qeveria e Kosovës ka marr masa të reja për parandalimin e përhapjes së koronavirusit në vend.

Zëvendëskryeministri, Avdullah Hoti tha se Banka Qendrore e Kosovës në konsultim me bankat tjera do të përgatisin një plan dhe të shtyejnë pagesat e kredive të klinetëve deri më 30 prill.

“BQK në konsultim me bankat udhëzohen të përgatisin një plan operativ për funksionim të rregullt të sistemit financiar për të përballuar situatën në të cilën gjendemi. Duke e përfshirë në veçanti prolongimin e obligimeve kreditore të klientëve të tyre deri më 30 prill dhe të shqyrtojnë riprogramimin e tyre” ka thënë Hoti në një konferencë për media./Gazeta Sinjali/


Shpërndaje artikullin

Etiketat kryesore: