image Qeveria amerikane zyrtarisht deklaron se ushtria ruse ka kryer krime lufte në Ukrainë

Botë

Qeveria amerikane zyrtarisht deklaron se ushtria ruse ka kryer krime lufte në Ukrainë

news image

Qeveria amerikane ka deklaruar zyrtarisht se anëtarët e forcave të armatosura ruse kanë kryer krime lufte në Ukrainë, tha në një deklaratë të mërkurën Sekretari i Shtetit Antony Blinken.

Deklarata zyrtare e SHBA-së se Moska ka kryer shkelje të ligjeve të konfliktit vjen pasi Blinken, Presidenti Joe Biden dhe Zëvendës Sekretarja e Shtetit Wendy Sherman thanë të gjithë se ishte mendimi i tyre personal se krimet e luftës kanë ndodhur.

Sot, mund të njoftoj se, bazuar në informacionet e disponueshme aktualisht, qeveria amerikane vlerëson se anëtarët e forcave ruse kanë kryer krime lufte në Ukrainë”, tha Blinken.

Vlerësimi ynë bazohet në një rishikim të kujdesshëm të informacionit të disponueshëm nga burime publike dhe inteligjente,” tha ai.

“Ashtu si me çdo krim të supozuar, një gjykatë ligjore me juridiksion mbi krimin është përfundimisht përgjegjëse për përcaktimin e fajit penal në raste specifike,” vazhdoi Blinken. “Qeveria e SHBA do të vazhdojë të gjurmojë raportet e krimeve të luftës dhe do të ndajë informacionin që mbledhim me aleatët, partnerët dhe institucionet dhe organizatat ndërkombëtare, sipas rastit. Ne jemi të përkushtuar të ndjekim përgjegjësinë duke përdorur çdo mjet në dispozicion, përfshirë ndjekjet penale.

/GazetaSinjali/