COVID-19

Të infektuar

125

Të sheruar

10

Të vdekur

1

Stili/ Pse ia shqyejmë këmishën babait kur bëhet me fëmijë?

news image

Është e zakonshme kur një fëmijë lind që menjëherë t’i shqyejë një bluzë një babai të lumtur. Një, pastaj tjetri dhe i treti … për sa kohë që të ftuarit janë të lumtur.

Ndërsa, kjo është një kënaqësi për të gjithë, pak e dinë saktësisht arsyen.

Ekzistojnë disa teori dhe më e vjetra thotë se përpara se gratë të lindnin në spital, foshnjat mbështilleshin në dollap dhe këmishët e burrave ishin me cilësi më të lartë.

Një histori tjetër është se burri i’a përcjell lumturinë burrit që ia shqyen këmishën.

Një nga teoritë më të pranuara është që me kalimin e kohës çdo këmishë bëhet më e hollë dhe tkurret.

Kjo është arsyeja pse çdo këmishë e re përfaqëson një forcë të re dhe për shkak të kësaj, kur një fëmijë lind, fqinjët, miqtë dhe të afërmit thërrasin fjalët: “Ne kemi nevojë për t’i shqyer këto, shumë më tepër për t’i ndryshuar, ju dhe fëmija juaj keni forcën dhe kujtesën e të reja, për sa kohë që ti je gjallë dhe mirë ”./Gazeta Sinjali/


Shpërndaje artikullin

Etiketat kryesore: