image Përfundon haxhi pa incidente
[wp-story id="814678"]

Botë

Botë/ Përfundon haxhi pa incidente

news image

Miliona haxhi shkuan përsëri në Mekë për lutjet përfundimtare të martën pasi mbledhja më e madhe vjetore në botën muslimane u përmbyll pa incidente, përkundër sfidave logjistike dhe përshkallëzimit të tensioneve rajonale.

Zyrtarë të lartë thanë që nuk kishte pasur incidente të mëdha dhe planet logjistike, të sigurisë dhe shëndetit kishin qenë të suksesshme, madje edhe me disa reshje të mëdha shiu.

Arabia Saudite e ruan reputacionin e saj në kujdestarinë e vendeve më të shenjta të Islamit, Mekës dhe Medinës, dhe organizimit të saj të haxhit. Arabia shpreson të vazhdojë zgjerimin e pjesëmarrjes për të ndihmuar në ndërtimin e industrisë së saj të turizmit.