image Pamje: Papastërti e prishje në disa klinika të QKUK-së

Shëndetësi

Pamje: Papastërti e prishje në disa klinika të QKUK-së

news image

Në shumicën e klinikave të Qendrës Klinikë Universitare të Kosovës, ka mungesë të sapunit. Shumica e tualeteve janë në gjendje të keqe, tavanet janë të demoluara, e uji nuk ndalon së pikuari. Në të paktën në një nga tualetet e Klinikës së Kirurgjisë, shihet rrëzimi i një pjese të tavanit, ku pranë gypave të kanalizimit është vendosur ndriçimi për dy tualete.

Në një rast tjetër vërehet tentimi për riparim të tavane me karton prej letre.

Në klinika të QKUK-së ka edhe orendi të demoluar dhe pjesë shtrati të rëna në tokë./REL

Klinika e Kirurgjisë, reparti i abdominales. Dritare e thyer në një toalet të kësaj klinike. 
1Klinika e Kirurgjisë, reparti i abdominales. Dritare e thyer në një toalet të kësaj klinike. 
Klinika e Kirurgjisë. Një pjesë e tavanit është hequr dhe janë vendosur drita pranë disa gypave ku kalojnë ujërat e zeza.
2Klinika e Kirurgjisë. Një pjesë e tavanit është hequr dhe janë vendosur drita pranë disa gypave ku kalojnë ujërat e zeza.
Pjesë e një tavani duke u rrëzuar në Klinikën e Kirugjisë.
3Pjesë e një tavani duke u rrëzuar në Klinikën e Kirugjisë.
Klinika e Kirurgjisë. Në tavanin e dëmtuar është "riparuar" me disa karton prej letre. 
4Klinika e Kirurgjisë. Në tavanin e dëmtuar është “riparuar” me disa karton prej letre. 
Një lavaman i dëmtuar në një nga dhomat e Klinikës se Ortopedisë.
5Një lavaman i dëmtuar në një nga dhomat e Klinikës se Ortopedisë.
Një gjysmë sapuni i ngurt në një nga tualetet në Klinikën e Ortopedisë. 
6Një gjysmë sapuni i ngurt në një nga tualetet në Klinikën e Ortopedisë. 
7
Dollapet pa dyer në Klinikën e Ortopedisë dhe orendi të tjera që janë të prishura. 
8Dollapet pa dyer në Klinikën e Ortopedisë dhe orendi të tjera që janë të prishura. 
Kazani i ujit për guaskë. Pasi të mbushet nuk ndalet uji. 
9Kazani i ujit për guaskë. Pasi të mbushet nuk ndalet uji. 
Muret e çara në Klinikën e Ortopedisë.
10Muret e çara në Klinikën e Ortopedisë.
Një hapësirë në tualetet e Klinikës së Kirurgjisë. Aty shihen se si gypat të ndryshkur. 
11Një hapësirë në tualetet e Klinikës së Kirurgjisë. Aty shihen se si gypat të ndryshkur. 
Lavaman pa sapun në Klinikën e Ortopedisë. 
12Lavaman pa sapun në Klinikën e Ortopedisë. 
 S'ka sapun për pastrimin e duarve. 
13 S’ka sapun për pastrimin e duarve. 
Një pacient i shtrirë në një dhomë në Klinikën e Ortopedisë, muri i së cilës është i prishur.  
14Një pacient i shtrirë në një dhomë në Klinikën e Ortopedisë, muri i së cilës është i prishur.
 
Shportat e mbeturinave, pranë një karroce po ashtu e mbushur me mbeturina në Klinikën e Kirurgjisë Abdominale.
15Shportat e mbeturinave, pranë një karroce po ashtu e mbushur me mbeturina në Klinikën e Kirurgjisë Abdominale.
Një pacient i shtrirë në spital, pranë një radiatori gati terësisht të demoluar. 
16Një pacient i shtrirë në spital, pranë një radiatori gati terësisht të demoluar. 
Kështu duket një lavaman në një nga dhomat e Klinikës së Ortopedisë në QKUK. 
17Kështu duket një lavaman në një nga dhomat e Klinikës së Ortopedisë në QKUK. 
Kështu duket korridori në katin e dytë të Klinikës së Ortopedisë. Shporta të mbeturinave janë vendosur pranë dyerve të dhomave të pacientëve.
18Kështu duket korridori në katin e dytë të Klinikës së Ortopedisë. Shporta të mbeturinave janë vendosur pranë dyerve të dhomave të pacientëve.
Një lavaman në dhomën e pacientëve. Aty nuk ka sapun për pastrimin e duarve. 
19Një lavaman në dhomën e pacientëve. Aty nuk ka sapun për pastrimin e duarve. 
Tavan i demoluar nga rrjedhja e ujrave të zeza, gjendet pranë gypave, ku është vendosur ndriçimi për dy tualete.  
20Tavan i demoluar nga rrjedhja e ujrave të zeza, gjendet pranë gypave, ku është vendosur ndriçimi për dy tualete.  
Urinale e burrave e mbyllur në Klinikën e Kirurgjisë.
21Urinale e burrave e mbyllur në Klinikën e Kirurgjisë.
Prizat e rrymës që kanë dalë nga muri, në një dhomë në Klinikën e Ortopedisë në ndërtesën e vjetër. 
22Prizat e rrymës që kanë dalë nga muri, në një dhomë në Klinikën e Ortopedisë në ndërtesën e vjetër. 

/GazetaSinjali/