image Paditet kompania "Google" - dyshohet se ka mbledhur informacione personale të nxënësve - Sinjali

Teknologji/ Paditet kompania “Google” – dyshohet se ka mbledhur informacione personale të nxënësve

news image

Prokurori i Përgjithshëm i New Mexico-s në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, Hector Balderas e ka paditur “Google” duke akuzuar se kompania ka mbledhur në mënyrë të paligjshme informacione personale për nxënësit.

Gjigandi teknologjik dyshohet se ka grumbulluar informacione mbi website-t që vizitojnë nxënësit, password-et, videot që shikojnë, listat e kontakteve dhe informacione të tjera. Për këtë, sipas autoriteteve janë përdorur laptopet “Chromebook” të “Google” dhe programi “G Suite for Education”.

Sipas Balderas, “Google” ka dështuar që të marrë miratimin e prindërve për fëmijët nën moshat 13 vjeç dhe ka dhunuar Aktin për Mbrojtjen Online të Fëmijëve.

Teksa, “Google” i ka mohuar akuzat që i janë bërë nga prokurori.

Vitin e kaluar, gjigandi teknologjik arriti një marrëveshje prej 170 milionë dollarësh me Komisionin Federal të Tregtisë mbi pretendimet se kishte hyrë në mënyrë ilegale tek informacionet personale të fëmijëve në “YouTube”.


Shpërndaje artikullin