image OAK kërkon nga qeveria që urgjent të ndahen mjetet për punëtorët e sektorit privat

Kosovë

Ekonomi/ OAK kërkon nga qeveria që urgjent të ndahen mjetet për punëtorët e sektorit privat

news image

Oda e Afarizmit të Kosovës ka shprehur shqetësim për siç thonë vonesat e marrjes së vendimit të ndarjes së mjeteve financiare për bizneset dhe punëtorët dhe kërkon nga Qeveria që ato të ndahen ashtu siç është propozuar nga ana e Ministrit të Financave ditë më parë me korigjimet e kërkuara.

Ata konsiderojnë se në rast se Qeveria e Kosovës nuk merr vendim të shpejtë gjatë kësaj jave dhe nuk i ndahen mjetet punëtorëve dhe bineseve, Qeveria është duke bërë segregacion në mes të të punësuarve në Republikën e Kosovës.

“Arsye është se Qeveria ka ekzekutuar pagat për punëtorët në institucione një javë ma herët, me paga të plota edhe pse 70 % e tyre nuk janë duke punuar, ndërsa të punësuarit në sektorin privat të cilëve me vendimet e fundit të Qeverisë i është ndaluar puna ose e kanë reduktuar stafin, nuk kanë marrë pagë ende dhe nuk dihet se a do të marrin pasiqë bizneset e kanë të pamundur që të mbulojnë këto shpenzime si rezultat i mos gjenerimit të të hyrave”.

Gjithashtu kjo odë ka kërkuar që të merret parasysh propozimi i bërë nga OAK që paga të jetë 220 euro dhe kërkesat e tjera të cilat janë dërguar./GazetaSinjali/