image Nisin Lojërat Dimërore për të rinj “Gangwon 2024”, Kosova e kërkon suksesin me dy garues

Sporte të tjera

Nisin Lojërat Dimërore për të rinj “Gangwon 2024”, Kosova e kërkon suksesin me dy garues

news image

Është hapur edhe zyrtarisht sonte edicioni i katërt i Lojërave Olimpike Dimërore për të Rinj “Gangwon 2024”.

Këto Lojëra do të mbahen deri më 1 shkurt 2024 në qytetin Gangwon të Koresë së Jugut.

Në ceremoninë hapëse sonte parakaluan dy skitarët tanë, Lirika Deva dhe Klos Vokshi, të cilët edhe bartën flamurin e shtetit të Kosovës.

Siç dihet, ekipi olimpik i Kosovës do të përfaqësohet nga këta dy skitarë në LOD për të Rinj.

Deva dhe Vokshi do të garojnë në disiplinat e skijimit alpin, sllallom dhe sllallom të madh. Të dy janë kualifikuar me normë olimpike.

Me ekipin kanë udhëtuar edhe trajnerët Kushtrim Deva dhe Ernest Sefaj. Shef i misionit është Bujar Turjaka.

Në LOD për të Rinj “Gangwon 2024” marrin pjesë 1900 sportistë të moshës 15-18 vjeç. Kosova është njëra prej 79 vendeve pjesëmarrëse.

“Gangwon 2024” është edicioni i katërt i Lojërave Olimpike Dimërore për të Rinj, ndërsa për ekipin tonë është pjesëmarrja e dytë pas debutimit në “Lozanë 2020”.

FAKTE

Shteti

Korea e Jugut

Data e Lojërave
19 janar – 01 shkurt 2024

Numri i sportistëve
1900

Mosha
15-18

Shtete pjesëmarrëse
79

/GazetaSinjaliSport/