image Miratohet buxheti për vitin 2022
[wp-story id="814678"]

Financa

Miratohet buxheti për vitin 2022

news image

Qeveria e Kosovës ka miratuar buxhetin për vitin 2022 në vlerë prej 2,748,000,000.

Ministri i Financave, Hekuran Murati, në mbledhjen e Qeverisë ka thënë se që nga maji i këtij viti kanë zhvilluar konsultime intensive që ky draft-buxhet të reflektojë prioritetet qeverisëse.

Projektbuxheti i vitit 2020 ka për qëllim konsolidimin e ringjalljes ekonomike pas COVID-19, sigurimin e qëndrueshmërisë së financave publike, riorientimin e ekonmosië drejt prodhimit dhe eksportit dhe përkrahjen e punësimit të zhvillimit të qëndrueshëm. Si tërësi buxheti i vitit 2022 pritet të arrijë vlerën e 2,748,000,000 duke shënuar një rritje prej 8,7 për qind krahasuar me buxhetin e rishikuar të këtij viti”.

/GazetaSinjali/