image Ministri Latifi kërkon që mërgimtarët të vijnë të vaksinuar, paralajmëron mbyllje - Sinjali

Ministri Latifi kërkon që mërgimtarët të vijnë të vaksinuar, paralajmëron mbyllje

news image

Ministri i Shëndetësisë, Rifat Latifi, ka thënë se Qeveria e Kosovës ka bërë përgatitjet e nevojshme që vaksinimi i popullatës të jetë sa më masiv dhe që sistemi shëndetësor të jetë i gatshëm për çdo krizë që mund të ketë.

Tutje, ai tha se deri më tash në Kosovë kanë vdekur tre mijë persona nga COVID-19 andaj është e rëndësishme marrja e masave.

“Nëse Qeveria ka bërë diçka të mirë kohëve të fundit ka qenë vaksinimi dhe përgatitja e sistemit shëndetësor për t’u ballafaquar me çfarëdo krize që kemi. Ne tash e kemi një situatë epidemiologjike të jashtëzakonshëme, por kjo nuk është shkas që ne të mos vaksinohemi”.

“Na duhet të vaksinohemi dhe duhet t’i ruajmë masat në mënyrë që ta zvogëlojmë shansin e COVID-it që të na vdesin pacientët tanë. Gati tre mijë vetë na kanë vdekur dhe nuk duhet të kemi më shumë vdekje”, tha Latifi.

Sipas tij, e vetmja mundësi për mbrojtje kundër COVID-it është vaksinimi me dozën e tretë e përforcuese.

Madje ai thotë se të vaksinuar dhe pa COVID-19 mërgimtarët duhet të vijnë në Kosovë.

“Dhurata më e mirë që na sjellin diaspora është të vijnë shëndoshë, me qenë shëndoshë këtu dhe të kthehen mbrapa shëndoshë. Këtë e bëjnë vetëm nëse janë të vaksinuar dhe nëse respektohen masat. Vlerësimin a do të ketë mbyllje a nuk do të ketë mbyllje e bëjmë çdo ditë. Varet nga rastet i marrim edhe masat përkatëse”.

Mes tjerash, ai shtoi se nëse qytetarët janë të pakujdesshëm dhe nuk vaksinohen atëherë ekziston rreziku që të mbyllet vendi.

“Nëse secili prej nesh është i pakujdesshëm dhe nuk vaksinohemi natyrisht se jemi në rrezik të mbyllemi. Qëllimi nuk është të mbyllim ekonominë dhe shkollat, por duhet të mësohemi të jetojmë me COVID-in sikurse që jemi mësuar të jetojmë edhe me gripin”, tha ai për EO.

“Unë nuk di kur do të përfundojë pandemia në Kosovë. Ne të vetmen mënyrë që kemi për mbrojtje kundër COVID-it është vaksinimi edhe me dozën e tretë përforcuese. Mbi moshat 18 vjeçare është arritur të vaksinohet 60% e popullatës”, përfundoi ministri./GazetaSinjali/


Shpërndaje artikullin