image Meta: Shqipëria mbështet sovranitetin territorial të Ukrainës

Shqipëri

Meta: Shqipëria mbështet sovranitetin territorial të Ukrainës

news image

Presidenti i Shqipërisë, Ilir Meta i ka dalë në mbrojtje Ukrainës sa i përket konfliktit me Rusinë.

Ai ka thënë se kërcënimi dhe eventualisht agresioni ushtarak ndaj Ukrainës përbëjnë kërcënim direkt ndaj sigurisë evropiane dhe shkelje të rëndë të së drejtës ndërkombëtare.

Shqipëria mbështet fuqimisht sovranitetin dhe integritetin territorial të Ukrainës dhe apelon për zgjidhjen e mosmarrëveshjeve nëpërmjet dialogut dhe mjeteve diplomatike”, ka shkruar Meta.

/GazetaSinjali/