image Mbi 1200 kilometra katrorë janë të minuara në Ballkanin Perëndimor

Rajon

Mbi 1200 kilometra katrorë janë të minuara në Ballkanin Perëndimor

news image

Mbi 1 mijë e 200 kilometra katrorë janë të minuara në Ballkanin Perëndimor, sipas infografikës të publikuar nga REL.

Dita ndërkombëtare për vetëdijsim ndaj minave dhe mjeteve të tjera të pashpërthyera shënohet më 4 prill.

Vlerësohet se mbi 1 mijë e 200 kiliometra katrorë të vendeve të Ballkanit Perëndimor janë territore të rrezikshme nga minat.

Kosova, Bosnja, Kroacia dhe Serbia janë shtetet ku mendohet të ketë akoma mbetje të shumta të minave dhe mjeteve tjera shpërthyese.

/GazetaSinjali/