image Mbi 10 orë të ngujuar në teleferik, nxënësit e përdornin atë si transport për të arritur më shpejt në shkollë

Botë

Mbi 10 orë të ngujuar në teleferik, nxënësit e përdornin atë si transport për të arritur më shpejt në shkollë

news image

Tetë persona, mes të cilëve gjashtë nxënës rrugës për në shkollë, janë bllokuar në një teleferik në Pakistan për gati 10 orë.

Kabllot e tij u këputën rreth orës 07:15 me kohën lokale, duke e lënë ashensorin e karriges të varur nga një litar i vetëm.

Të ngujuarit në teleferik, rreth 300 metra mbi tokë, kanë mbetur pa ujë dhe ushqim për orë të tëra. Një nga djemtë në bord raportohet se ka një sëmundje të zemrës.

Ushtria pakistaneze është duke u përpjekur për një operacion kompleks shpëtimi që përfshin një ushtar që zbret nga helikopterët fluturues për të tërhequr grupin e bllokuar por erërat e forta po pengojnë përpjekjet e shpëtimit.

Teleferiku kishte bërë tashmë katër udhëtime në shkollën e mëngjesit, sipas BBC.

Fshati nga vinin tetë personat është Jangri, ndërsa shkolla ndodhet në fshatin Batangi.

Për të arritur në shkollë nga ajo luginë duhen dy orë në këmbë. Prandaj, një vendas nga Batgrami, i cili është mekanik, vendosi të ndërtojë një ashensor.

Një oficerit të policisë i është thënë se ai kishte marrë një certifikatë pa kundërshtim nga administrata e qytetit dhe se ashensori i karriges i njohur lokalisht si “Dolly” kontrollohej çdo muaj, por ne nuk mund ta verifikonim këtë pretendim.

Pronari ndodhet në vendngjarje.

Njerëzit do të udhëtonin nëpërmjet këtij ashensori pasi do t’u duheshin vetëm katër minuta për të arritur në Batangi nga ku do t’u duheshin edhe dy orë me makinë për të arritur në tregun më të afërt.

Këtë mëngjes, ashensori bëri tashmë katër udhëtime për në shkollë dhe nga shkolla. Në të pestën u thyen litarët, thotë polici.

Ndërkohë një zyrtar në vendngjarje ka thënë se po punohet për një plan alternativ shpëtimi, ku një litar i ri po vendoset në të dy anët e teleferikut si emergjence në rast se ushtria nuk arrin të nxjerrë pasagjerët me helikopterë.

Ekspertët janë thirrur për të përshpejtuar punën për vendosjen e litarit të ri, i cili më pas mund të përdoret për të arritur në mjetin e bllokuar.

/GazetaSinjali/