image MAShTI: Mësimi në distancë nuk do të mbahet për shkak të efektit të ulët - Sinjali

MAShTI: Mësimi në distancë nuk do të mbahet për shkak të efektit të ulët

news image

Zëvendësministrja e Arsimit, Shkencës, Teknologjisë dhe Inovacionit, Edona Maloku-Bërdyna, tha se mësimi në distancë nuk do të mbahet për shkak të efektit të ulët në mësimnxënie.

“Bazuar nga Organizatat Botërore po konstatojnë që kthimi më së miri duhet të jetë në mënyrë fizike, pasi dëmet nga pandemia janë të mëdha, dhe duhet që rikthimi të jetë i sigurt në mënyrë fizike”, tha zëvendësministrja e Arsimit në konferencë për media.

Maloku-Bërdyna, tha se janë përgatitur të gjitha masat e duhura për fillim vitin shkollor, dhe se 80% e stafit arsimor janë vaksinuar.

“Pjesa më e madhe e mësimdhënësve janë të vaksinuar, ku 80% të personelit arsimor janë vaksinuar, shifër kjo e cila po përditësohet dita-ditës. Aktiviteti mësimor para-universitar e ai parashkollor pezullohet deri me datën 26 shtator, dhe masa tjera që e përfshijnë ministrinë e MAShTI: Mësimi në distancë nuk do të mbahet për shkak të efektit të ulët”, shtoi ajo.

/Gazeta Sinjali/


Shpërndaje artikullin