image Gjermania publikon listën me rrezik për koronavirus/ A bën pjesë Kosova? - Sinjali

Gjermania publikon listën me rrezik për koronavirus/ A bën pjesë Kosova?

news image

Të gjitha vendet tjera të Ballkanit Perëndimor nga sot hyjnë në listën e shteteve me rrezik të lartë për përhapje të koronavirusit.

Shqipëria, Maqedonia e Veriut, Bosnjë-Hercegovina dhe Serbia nga e diela kategorizohen si shtete me rrezik të lartë për përhapje të koronavirusit për Gjermaninë.

Sipas të dhënave të publikuara nga Instituti Robert Koch, vetëm Kosova bën përjashtim nga vendet e Ballkanit Perëndimor.

DW raporton se zonat me rrezik të lartë janë vendet ose rajonet ku numri i të infektuarve gjatë shtatë ditëve të kaluara ka qenë mbi 100 për çdo 1000 banorë. Ky është kriteri kryesor, por ka edhe të tjerë, si shpejtësia e lartë e përhapjes, shkalla e shtrimit në spital ose shkalla e ulët e testimit.

/GazetaSinjali/


Shpërndaje artikullin