image Kush janë katër deputetët e rinj të VV-së që do t’i zënë vendet e ministrave nga kjo parti

Kosovë

Kuvend/ Kush janë katër deputetët e rinj të VV-së që do t’i zënë vendet e ministrave nga kjo parti

news image

Me zgjedhjen e ekzekutivit të ri, pritet që edhe Kuvendi i Kosovës të pësojë ndryshime në përbërjen e saj, kjo pasi disa deputetë do të marrin poste në ekzekutiv.

Deputetët e LVV-së të cilët pritet sot të emërohen ministra janë: Albulena Haxhiu, Arben Vitia, Haki Abazi, e Glauk Konjufca i cili do të jap dorëheqje dhe pritet të zë një vend në qeveri.

Kështu vendet e tyre do të plotësohen në Kuvend të Kosovës.

Këta emra duhet të zëvendësohen me ulëset e LVV-së nga ata që kanë më së shumti vota në listën zgjedhore, por që nuk kanë arritur të bëhen deputetë.

Emrat e deputetëve të rinj priten të jenë këta: Enver Haliti, Alban Hyseni, Arta Bajralija, dhe Tinka Kurti.

Ministria e Punëve të Jashtme do të jetë Glauk Konjufca, Ministria e Drejtësisë do të drejtohet nga Albulena Haxhiu, Ministria e Financave – Besnik Bislimi, Ministria e Ekonomisë – Rozeta Hajdari, Ministria e Shëndetësisë – Arben Vitia dhe Ministria e Integrimeve Evropiane – Blerim Reka