image Kurti përkrah Halitit: Kosova është e orientuar politikisht dhe strategjikisht drejt integrimeve euroatlantike

Politikë

Kurti përkrah Halitit: Kosova është e orientuar politikisht dhe strategjikisht drejt integrimeve euroatlantike

news image

Kryeministri i Kosovës ka marrë pjesë në Saminarin e 102 të Rose Roth të NATO’s, ku afër tij ka qenë ulur deputeti i Partisë Demokratike të Kosovës (PDK), Xhavit Haliti.

Kurti me vite të tera kishte drejtuar akuza të ashpra në drejtim të Halitit.

Por tashmë nuk e ka problem ta ketë afër një politikan që e cilësonte si ndër më kryesorët të “regjimit të vjetër”, siç etiketon Kurti.

Deputeti Xhavit Haliti është anëtar i Delegacionit të Kuvendit të Kosovës në Asamblenë Parlamentare të NATO-s.

Këtë titull të Halitit e ka respektuar edhe Kurti.

“Në Seminarin e 102-të #RoseRoth, kam pohuar se Kosova është e orientuar politikisht dhe strategjikisht drejt integrimeve euroatlantike. Ne rritëm buxhetin e mbrojtjes me 52% për të zhvilluar dhe modernizuar ushtrinë tonë, në mënyrë që të mund të vazhdojmë të kontribuojmë për paqen dhe sigurinë së bashku me partnerët e NATO-s”, ka shkruar Kurti në Twitter.

Sot është zhvilluar dita e dyta e këtij seminari.

/GazetaSinjali/