image Kryhet një operacion i rrallë në Spitalin e Pejës
[wp-story id="814678"]

Shëndetësi

Kryhet një operacion i rrallë në Spitalin e Pejës

news image

Në Spitalin e Përgjithshëm të Pejës, për herë të parë është kryer një operacioni i rrallë, ku një pacientes 67-vjeçare, i është hequr masa tumorale, me dy qasje kirurgjike.

Përmes një komunikate për media bëhet e ditur se qasje abdominale- barkore gjatë se cilës lirohet masa e tumorit nga indet e buta të legenit (nga pjesa përfundimtare e zorrës së trashë, nga enët e gjakut dhe peksusi nervor).

“Qasja sakrale (qasje kërbishtit), gjatë se cilës nga pjesa shpindore sakro-koksigeale (ashti i bishtit) bëhet sakrektomi parciale( heqje e pjesshme ashtit), nga niveli S2/S3, ndarja nga muskujt gluteal ( muskujt e të ndenjurit) dhe ligamenti anokoksigeal, ligamenti që focon pjesën e zorrës dalëse me kërbishti, ku hiqet komplet masa tumorale”, thuhet më tej.

/GazetaSinjali/