image Kongresmeni amerikan: Duhet ta ruajmë Kosovën - Rusia e Serbia kërcënim për sigurinë kombëtare

Politikë

Kongresmeni amerikan: Duhet ta ruajmë Kosovën – Rusia e Serbia kërcënim për sigurinë kombëtare

news image

Rusia dhe Serbia paraqesin kërcënim për sigurinë kombëtare të Kosovës tha kongresmeni amerikan, Ritchie Torres.

Toores, i cili tashmë është edhe figura kryesore e lobimit për shqiptarët në Kongresin amerikan ka thënë po ashtu se Kosovës i duhet sa më shpejt anëtarësimi në BE dhe në NATO.

“Ka nevojë për një rrugë të shpejtë për anëtarësimin e Kosovës në NATO. Aksionet nuk kanë qenë kurrë më të larta. Rusia dhe Serbia paraqesin kërcënim për sigurinë kombëtare të Kosovës. Është e rëndësishme që ta bëjmë Kosovën anëtare të BE-së dhe NATO-s. Kosova ka qenë një mike besnike i ShBA-ve, një mike besnik i BE-së . Dhe më e pakta që mund të bëjmë është ta fusim Kosovën në familjen e NATO-s”, tha Torres në Kanal10.

/GazetaSinjali/