image Kompania e inteligjencës artificiale po rindërton dhe harton fytyrat njerëzore
[wp-story id="814678"]

Teknologji

Kompania e inteligjencës artificiale po rindërton dhe harton fytyrat njerëzore

news image

Së shpejti mund të jemi në gjendje të sjellim fytyrat tona reale me vete në hapësirat virtuale.

Në vend të atyre ekzistues të ngjashëm me filmat vizatimorë, avatarët realistë të krijuar nga teknologjia e kapjes së fytyrës do të hyjnë në qendrat tregtare virtuale dhe do të na përfaqësojnë në intervista pune ose konferenca.

Lumirithmic, një startup me bazë në Londër nga Imperial College London, ka zhvilluar një teknologji me kosto të ulët të kapjes së fytyrës 3D duke përdorur inteligjencën artificiale.

“Metaversi i së nesërmes do të jetë vërtet edhe për punë serioze, ku ju duhet vërtet të projektoni veten tuaj reale dhe jo veten tuaj vizatimore. Dhe këtu besojmë se avatarët plotësisht realistë do të jenë ndryshimi i lojës,” tha Abhijeet Ghosh. një bashkëthemelues i Lumirithmic dhe profesor në Imperial College London.

Pra, si funksionon? Softueri i fuqizuar nga AI i Lumirithmic krijon paraqitje 3D ultra-realiste të stilit të Hollivudit të fytyrës së një personi duke përdorur një konfigurim të thjeshtë me pajisje të disponueshme.

“Ne kemi një rregullim gjysmërrethor prej tetë tabletash dhe shtatë iPhone. iPhone-ët po regjistrojnë pamjen e fytyrës ndërsa këto tableta ndriçojnë me kushtet tona të ndriçimit të projektuar posaçërisht,” shpjegoi Ghosh.

Ai beson se kompanitë në industrinë e realitetit virtual (VR) nuk mund të kapërcejnë plotësisht “luginën e çuditshme të perceptimit njerëzor” dhe për këtë arsye avatarët tradicionalë u krijuan qëllimisht për të qenë të ngjashëm me filmat vizatimorë.

“Sa më shumë t’i afroheni realitetit, nëse nuk e gozhdoni atë, perceptimi njerëzor e refuzon atë avatar. Kështu që është pothuajse më mirë për konsumatorin, që avatarët tradicionalë të jenë jorealistë dhe vizatimorë,” tha Ghosh.

Sipas tij, ky ishte një nga qëllimet më të mëdha, të kalosh vërtetë atë luginë të çuditshme drejt realizmit total.

/GazetaSinjali/