image “KFOR të marrë në kontroll Veriun”, Rama: Shtimi i trupave nuk cënon sovranitetin e Kosovës

Politikë

“KFOR të marrë në kontroll Veriun”, Rama: Shtimi i trupave nuk cënon sovranitetin e Kosovës

news image

Kryeministri Edi Rama ka bërë dhe një herë thirrje që KFOR të marrë në kontroll Veriun e Kosovës. Gjatë fjalës së tij në Kuvend, ai ka thënë se shtimi i trupave nuk cënon sovranitetin e Kosovës.

Rama ka theksuar përgjegjësinë absolute forcat ekzistuese nuk e bëjnë dot dhe prandaj duhet KFOR.

Sugjeroj vëllazërisht të ulen në gjunjë dhe të lexojnë kuranin me sytë e mendjes së tyre, jo të dëgjojnë të dalët mënç por t’i binden profetit Muhamed. Paqa e Zotit qoftë mbi të. Kur i porosit mos jeni njerëz që kërkoni hakmarrje, por falni dhe pajtoni. Mos ushqeni sherre, por jini ata që pajtoni duke i bërë njerëzit bashkë.

Le të kthehemi tani te armata e hedhur e portaleve për të masakruar vëllai e Vuçiçit. Unë kërkova fiks të njëjtën gjë si armiku në Beograd, si armiku nga KFOR. Sa herë akuza ndaj meje rivjen këtej dhe andej bjeshkëve, rivijnë disa akuza kundër Evropës si kuçka e vjetër që nuk ka dashur kurrë. Se kuçka e vjetër do na lejë në baltë si na ka lënë gjithmonë. Lloj klithmash, këtyre thirrjeve i shtohen edhe pickma e kërcënuar për sovranitetin nga kërkesa ime e përsëritur për NATO-n që KFOR mban në kontroll Veriun. Ndërkohë që forcat ekzistuese të kufirit janë krejt të panevojshme. Unë po flas për përgjegjësinë absolute që KFOR të marr, gjë që forcat ekzistuese nuk e bëjnë dot. Këtë e kanë shprehur dhe së fundmi.

Edhe po jua them të njëjtën gjë për plotë të armatosur me Facebook, mua më siguron që kam thënë të njëjtën gjë për të mirën e Kosovës“, u shpreh ai.

/GazetaSinjali/