image Këto ushqime nuk duhet t’ua jepni foshnjave tuaja

Këshilla

Këto ushqime nuk duhet t’ua jepni foshnjave tuaja

news image

Foshnja shtatëmuajshe ka provuar mjaft gjëra, deri në muajin e nëntë ha shumicën e frutave, perimeve dhe mishit.

Edhe pse është interesante të eksperimentoni me mjaft shije dhe tekstura të reja, mos rrezikoni, shmangni këtë ushqim potencialisht problematik.

Ende vazhdoni të kujdeseni për ushqimin dhe ndiqni me kujdes a ka foshnja juaj ndonjë lloj reagimi.

Ushqimi të cilin foshnjave nuk duhet t’ua jepni

Djathi

Mos i jepni djathëra të buta, të papasterilizuara ose djathëra blu në vitin e parë të jetës për shkak të rrezikut të listerisë – të rrallë por serioz i helmimit me ushqim.

Guacat

Këtë ushqim duhet shmangur deri në muajin e nëntë të foshnjës, sepse mund të shkaktojnë alergji dhe janë shkaktari kryesor i helmimit me ushqim. Megjithatë, nëse vendosni t’ia jepni foshnjës suaj, kontrolloni a janë të freskëta dhe a janë të ziera mirë.

/GazetaSinjali/