image Këta janë emrat më të përdorur gjatë vitit 2023 në Kosovë

Kosovë

Këta janë emrat më të përdorur gjatë vitit 2023 në Kosovë

news image

Agjencia e Statistikave të Kosovës (ASK) ka publikuar emrat me të shpeshtë që u janë vendosur foshnjave në Kosovë gjatë vitit 2023.

Sipas raportit të ASK-së, në muajin tetor kanë lindur 2 mijë e 161 foshnje brenda dhe jashtë Kosovës. Prej këtyre lindjeve të regjistruar janë 1 mijë e 110 djem dhe 1 mijë e 51 vajza.

Ndërsa, sipas të dhënave të ASK-së, emrat më të përdorur janë këta.

Emrin Dua e kanë 111 vajza, Ajla me 86, Bora janë 68, ndërsa Hana janë gjithsej 68. Me emrin Rejan janë gjithsej 62 vajza dhe Inara e mbajnë 59 vajza.

Emrat më te përdorur për djem janë.

Nil e mbajnë 72 djem, Amar 71, Troi e kanë gjithsej 68 dhe me emrin Jon janë 67.

Image

/GazetaSinjali/