image Katër arsye përse disa çifte e duan seksin e vrazhdë

Këshilla

Katër arsye përse disa çifte e duan seksin e vrazhdë

news image

Seksi vetvetiu sjell kënaqësi, mirëpo ai goxha shpesh përfshin edhe shumë faktorë të tjerë, nga karakteri i partnerit dhe inspirimi momental deri te besimi

Se çfarë ndikon në ritmin, tempin dhe forcën e lojës seksuale, mund të shpjegohet me faktorë të ndryshëm.

A është fjala për elementin e befasisë, inspirimit të pastër me partnerin aktual dhe me ambientin apo me nivelin e dopaminës, e cila është e rëndësishme për përjetimin e kënaqësisë…

Dhe kjo nuk ka të bëjë vetëm me meshkujt, por edhe me femrat.

1. Befasia

Elementi i befasisë shton nivelin e dopaminës. Ai na mundëson që lidhjen ta mbajnë të eksituar.

2. Forca

Forca eksiton, ndërkaq seksi i vrazhdë dërgon porosi të fuqishme, gjë që mund të jetë shumë eksituese për disa njerëz.

3. Besimi

Siç theksojnë ekspertët, me seksin e vrazhdë partnerët në vetëdije shfaqin besimin reciprok. Me fjalë të tjera, nëse e lejoni që t’ju lidhë dhe t’ju rrah në prapanicë, i bëni me dije që i besoni që nuk do t’ju lëndojë.

4. Liria

Seksi i vrazhdë lë ndjenjën e lirisë që nga parteri mund të marrim atë që dëshirojmë, me çka arrihet deri te marrëdhënia e sinqertë midis njerëzve.

/GazetaSinjali/